Introducere Corund este una dintre cele mai mari comune din Harghita. Localitatea este situata in partea de vest a judetului, cel mai apropiat oras fiind Sovata la 17 km departare; Miercurea Ciuc resedinta judetului se afla la 75 km distanta. Satele care formeaza comuna sunt Corund satul central, Atia, Calonda, Fantana Brazilor si Valea lui Pavel.
Corund este situat pe drumul national secundar 13A (Miercurea Ciuc Balauseni) care leaga orasele Odorheiul Secuiesc si Sovata. Accesul feroviar este disponibil pana in orasul Odorheiul Secuiesc, aflat la 27 km departare.
Corund, alaturi de Ocna de Sus, Ocna de Jos, Praid, Sovata, Sarateni si Sava este una dintre comunele care formeaza faimosul Tinut al Sarii. Pe langa facilitatile de cazare disponibile in comuna (pensiuni), Corund beneficiaza si de o pozitie centrala in regiune. Numeroase obiective culturale si atractii turistice pot fi vizitate pornind din comuna (de exemplu Odorheiul Secuiesc, Sovata Lacul Rosu, Praid, mina de sare de asemenea un centru curativ de sanatate, orasul medieval Sighisoara, Brasov, Cheile Bicazului, Transfagarasan, pistele de schi de la Bucin si Sovata etc).
Corundul este renumit pentru izvoarele sale de apa minerala. Compozitia chimica a apelor minerale variaza, principale elementele continute fiind: sare, bicarbonati, fier, calciu, magneziu si clor. Fiecare izvor are o compozitie minerala specifica.
Turismul in Corund s-a dezvoltat si prin sprijinul diferitelor programe de finantare (in special SAPARD) in scopul constructiei de pensiuni. Multi localnici isi reinvestesc profiturile pentru a asigura dezvoltarea pe termen lung a afacerilor pe care le conduc.
Corund este strans legat de traditia olaritului, fiind unul dintre cele mai faimoase centre de olarit din Transilvania. Mestesugul olaritului si artizanatul (obiecte din lemn, iasca, articole de tricotaj, impletituri din rachita) reprezinta o activitate care implica intreaga familie.
Expozitia cu vânzare de lângă drumul principal
Mărfurile artizanale expuse în fata caselor atrag turistii care trec prin satul Corund.
Ei pot alege din frumoasele obiecte din ceramică, pai sau rogojină, articole din lână, iască sau lemn.
Biserca unitariană
Se află la est de drumul principal (la stânga), în strada care duce la piată, pe o movilită.
Este înconjurată de zid fortificat din piatră.
Orga bisericii a fost construită în 1822.
În Cimitirul unitarian găsim monumente funerare cioplite din lemn, numite "kopjafa", produse minunate ale artei populare, obiecte sculptate simbolizând bărbatul, femeia sau copilul.
Biserica romano-catolică
Se află la sud de drumul principal (la dreapta) în apropierea scolii, pe malul drept al pârâului "Kebelet".
A fost construită în 1911.
Din vechea biserică construită în stil gotic au rămas doar câteva pietre sculptate zidite în gardul care înconjoară biserica.
Monumentul memorial aflat în vechiul centru al comunei a fost înăltat în cinstea eroilor căzuti în cele două războaie mondiale (este opera sculptorului Clujean Benczédi Sándor).
|
Pensiunea Forras***
Detalii...
Használja ki a
Forrás Panzió
áprilisi és májusi
AKCIÓJÁT:
6 éjszakából csak
5-öt fizet.
Adresa:
Corund, str. Principala, 2/b,
Harghita, 537060,
Romania.
tel:+40266-249-270
mobil:+40744-593-199
e-mail: zambrus_for@yahoo.com
Descrierea Pensiuni:
Pensiunea Forras*** se afla la iesirea din Corund, spre Odorheiu Secuiesc, intr-un cadru natural foarte frumos.
Caracteristiciile generale:
Preturi :
Camera pentru:
2 persoane 20 euro
3 persoane 25 euro
4 persoane 30 euro
5 persoane 35 euro
Camere pentru :
2 persoane 11 buc.
3 persoane 3 buc.
4 persoane 3 buc.
5 persoane 1 buc.
Total cazare: 48 persoane
Oaspetii nostrii sunt asteptati in camere comfortabile cu doua, trei si patru paturi. Fiecare dintre cele 18 camere amenajate traditional dispune de bai cu dus si WC, televizor color, frigider.
|